De Grote Dag

Eindelijk klaar!

Mijn derde boek, een kort verhaal getitled De Grote Dag, werd gepubliceerd in de zomer van 2022. Oorspronkelijk in het Engels als The Big Day, maar in mei 2023 ook in de Nederlandse vertaling.

This book is also available in English.

Titel: 

De Grote Dag – Een deadline thriller

In het kort:

Legerveteraan Mac uit Schotland, heeft nu een farm in arctisch Zweden.

Op een dag krijgt hij de vraag een wens te vervullen voor de ouders van vermoorde kinderen. Als hij de opdracht aanneemt lost hij ook een groot dilemma voor de Noorse regering op.

Samenvatting:

In dit korte verhaal volgen we Mac, een legerveteraan uit Schotland. Mac runt tegenwoordig een farm in arctisch Zweden maar heeft daarnaast extra inkomsten uit zijn internationale service die wensen laat uitkomen. Deze volledig anonieme activiteit is weliswaar lucratief, maar de wensen die hij vervuld zijn van dodelijke aard.

Op een dag wordt Mac op zijn dark web website benaderd met de vraag of hij een wens voor tientallen ouders van vermoorde kinderen kan laten uitkomen. Als hij de opdracht aanneemt lost hij daarmee tevens een decennia oud dilemma voor de Noorse regering en het Noorse volk op.

Terwijl hij als regel alleen werkt, lijkt dit verzoek onoplosbare problemen op te leveren voor Mac. Hij overweegt daarom de opdracht te weigeren. Maar dan wordt hem insider hulp aangeboden. Kan hij de informant vertrouwen? Hoe betrouwbaar is de informatie die hij krijgt? Kan Mac de opdracht nu wel aannemen? En zou hij de opdracht eigenlijk wel moeten aannemen?

Met Mac’s activiteiten geheel anoniem, is dit een valstrik? Is het mogelijk voor Mac om te doen wat hem gevraagd wordt?

Volg in Mac’s voetspoor naar een wellicht onverwacht slot.

Cover:

Koop (of lees gratis):

De Grote Dag – Een deadline thriller‘:

Als paperback

Als ebook

Als Amazon paperback

In audioboek (luisterboek) formaat – Bij voldoende interesse wellicht binnenkort?

‘The Big Day’ in English

Happy reading!

Recentie:

De Grote Dag (gelezen in het Engels):

Ook deze keeer vertelt de auteur Paul van Doorn een verhaal gebaseerd op vergelding, waneeer de artikelen van de wet meer gericht zijn op het verlichten van de opgelegde straf dan de misdadigers op te sluiten voor hun overduidelijke misdaad.

Het verhaal is wat kort maar omvat vele onderwerpen voor overdenking. Van schapen hoeden op de de prachtige hellingen en dalen van noordelijk Zweden, tot de zwarte relaiteit van het Dark Web en de daarmee samenhangende duistere en verachtelijke activiteiten.

Paul’s eigen interesse voor motorrijden en auto techniek zitten in het verhaal verweven, en dat is het privilege van de schrijver als eigenaar van het verhaal.

Mac, de hoofdpersoon, is een ex-soldaat die soms zijn talenten aan derden verhuurt krijgt een uiterst overwacht resultaat aan het eind van het verhaal. Het verraste ook mij.

Goed gedaan Paul, ik zie al uit naar het volgende boek.

Mike Coleman, Zweden Oktober 2022.

Commentaar van de schrijver:

Strafrechtelijke procedures, en criminelen in het algemeen, moeten worden gevolgd door gerechtelijke veroordelingen tot een straf die geschikt is voor het misdrijf. Dat gaat in veel gevallen best goed. Maar helaas zijn er gevallen waarin de wet de ernst van een misdrijf niet voldoende voorzag en de crimineel een straf kreeg die te laag was om acceptabel voor het grote publiek en de slachtoffers te kunnen zijn.

Noorwegen kwam in een dergelijke situatie terecht toen een serie moordenaar, nadat die schuldig was bevonden aan een massale schietpartij, werd veroordeeld tot de maximale straf van eenentwintig jaar – in totaal. Het was deze duidelijke maar kennelijk onvoorziene tekortkoming in de wet die mij aanzette dit korte verhaal te schrijven.

Het gekozen formaat, een short story, had ook als een 250+ bladzijden boek geschreven kunnen worden. Ik besloot dit niet te doen om ook een wat goedkoper boek ter beschikking te hebben voor nieuwe lezers.De Engelse versie maakt om deze reden dan ook deel uit van het Kindle Unlimited programma dat het mogelijk te maakt gratis gelezen te worden voor ingeschreven lezers.

 

 

Tags:
#lawandorder #justice #schoolshooting #masshooting #revenge #norway #sweden #scotland #usa #thebigday #degrotedag