Covid-19 vaccinering

Nee, vrees niet, ik ga hier niets schrijven over het uitvinden, distribueren en toedienen van de verschillende Covid-19 vaccins door de verschilende producenten. Wil je meer weten: open de krant! Of liever gezegd, open de krant niet want wat je zoekt staat waarschijnlijk al op de voorpagina!

De vertragingen in de productie van het vaccin is een andere zaak, tijdens de begindagen van de productie besluit een der grote producenten de fabrieken te gaan verbouwen voor een grotere productie, gedurende deze verbouwing ligt de productie stil, totaal stil. Vervolgens zijn alle prognoses voor de leverantie van vaccins aan de overheden overboord gegaan. Te weinig en te laat waren goede beschrijvingen voor het eindresultaat.

En daar had wat mij betreft de EU mogen ingrijpen door het confisceren van laboratoria geschikt voor de productie van het vaccin teneinde daar het vaccin in eigen beheer te produceren. En wel gelicentieerde productie, de uitvinders krijgen wat ze verdient hebben! Op die eenvoudige wijze was er op korte termijn voldoende vaccin voor de hele EU, en voor distrubutie naar andere delen van de wereld, ik denk hier aan bijvoorbeeld Afrika.

Gemiste kans!

Oh ja: Halen die spuit!

Leave a Reply